‘Opstelling ABZ niet in belang van Markelo’

ABZ vindt deze uitkijktoren ongewenst

De zienswijze van ABZ Diervoeding rondom het bestemmingsplan voor De Kaasfabriek is in het verkeerde keelgat geschoten bij de lokale PvdA. Ook D66 vindt de zienswijze merkwaardig en zou het onwenselijk vinden dat ABZ alsnog voor vertraging zou zorgen. “Als D66 staan wij voor vooruitgang en het kan en mag niet zo zijn dat een bedrijf als ABZ, waarbij wij overigens grote twijfels hebben of de huidige locatie nog wel de juiste is, een gebied als het kaasplein qua ontwikkeling op slot dreigt te zetten,” aldus Clemens Vinkenvleugel. De PvdA gaat nog een stap verder en vindt dat het bedrijf wel zwaar inzet als het gaat om wijzigingen van de bestemming van De Kaasfabriek waar het zelf ook nogal eens discussies oproept. Nel Hilbrink: “Iets meer bescheidenheid in verband met de eigen positie zou naar onze mening meer op zijn plaats zijn geweest”. Zowel D66 als PvdA vinden dat de diervoederproducent zich wel wat meer in het belang van Markelo zou mogen opstellen.

Volgens Hilbrink zijn de door de diervoederproducent ingebrachte bezwaren tegen De Kaasfabriek van ondergeschikt belang voor het goed functioneren van het bedrijf. De PvdA-politica vindt de reactie van ABZ erg lijken op ouderwets spierballengedrag van een bedrijf dat van oudsher gewend is zo te handelen in de Markelose samenleving.

Ook Gerda Bruins van de VVD hebben we om een reactie gevraagd. De VVD heeft vertrouwen dat de procedure hierin goed gevolgd is en dat dit de ontwikkelingen niet in de weg zal staan. “De VVD gaat ervan uit dat de door de ABZ ingediende zienswijze in samenhang met de gemeente wordt opgelost”, aldus Bruins.