Boakebouwers halen kerstbomen op

marjannoteboom-fotografie-maarkelsnieuws-boake-markelo-MMHN_20160109_ (1)

Wanneer u op zaterdag 7 januari uw kerstboom zonder kluit vóór 9.00 uur aan de weg legt binnen de bebouwde kom van Markelo, zal deze worden opgehaald. Vrijwilligers van de Maarkelse Boake gebruiken deze bomen namelijk graag voor de onderste laag van de Boake die traditioneel op Eerste Paasdag om 21.00 uur ontstoken wordt in de weide aan de Zonneweg. 

De Stichting de Maarkelse Boake is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die op een zaterdagmorgen willen helpen met het opbouwen van de boake. De boake bouwers starten eind januari met het halen van hout. Heeft u in de periode van 28 januari tot en met 25 maart tijd om op zaterdagmorgen de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan het voortbestaan van deze jarenlange traditie? U kunt contact opnemen met het bestuur van de Stichting de Maarkelse Boake.