Gemeente komt alsnog in actie

20150101_sleppn02Ondanks dat de gemeente eerder het standpunt verkondigde dat de beveiliging van het terrein van De Kaasfabriek een taak voor Markelo was heeft men inmiddels toch actie ondernomen. Zo is contact opgenomen met de politie voor extra waakzaamheid op het terrein in de nacht van oud op nieuw. Ook zijn ambtenaren van de buitendienst gevraagd paraat te zijn om desgewenst in actie te komen.

Naast de politie zullen er ook BOA’s geüniformeerd op straat lopen in Markelo en de rest van Hof van Twente rond de jaarwisseling. Er zal vooral op meldingen van overlast worden gereageerd. De BOA’s in Hof van Twente zijn met toestemming van de officier van Justitie nu ook gemachtigd om Halt-verwijzing toe te passen op jeugdige overtreders bij vernielingen, vuurwerkovertredingen en overmatig drankgebruik.

Door de gemeente zullen ook dit jaar de containers voor het plastic, de prullenbakken en de hondenpoepbakken worden verwijderd om schade te voorkomen. De gemeente roept haar inwoners op om zelf maatregelen te treffen zoals bijvoorbeeld het afdichten van brievenbussen, het afsluiten van ramen, kwetsbare objecten binnen neerzetten, blusmiddelen paraat houden en verdachte situaties melden bij de politie. En denk ook aan het opruimen van afgestoken vuurwerk in uw eigen straat. Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met de politie Hof van Twente via 0900-8844.