Buitengebied krijgt glasvezel

20111003 glasvezelRuim 56% van de huishoudens in het buitengebied van Hof van Twente heeft een abonnement afgesloten voor glasvezel. Hiermee is het minimale percentage van 50% dat vooraf door Cogas werd gesteld om glasvezel aan te leggen ruimschoots overtroffen. Directeur Pieter Grootenboer van Cogas Kabel Intra Buitengebied is blij dat hij het buitengebied van Hof van Twente kan voorzien van glasvezel: “Het gaat om maar liefst 3.200 adressen. Het is spannend geweest of we ook hier 50% deelname zouden halen. Maar onze zeer gedreven ambassadeurs hebben veel werk verzet. Ook enthousiaste inwoners en lokale verkopers hebben de schouders eronder gezet, en met resultaat! Het percentage in Hof van Twente is het hoogst van het hele Cogasgebied op de GO/NO GO datum.” Ook in Markelo is het benodigde percentage ruimschoots gehaald, ondanks een alternatief aanbod. Cogas verwacht dat volgend najaar de aanleg in Hof van Twente zal zijn afgerond.

De werkzaamheden gaan dit jaar nog van start. Aannemer GNT (samenwerking BAM Infra Telecom BV en Van Gelder Telecom B.V.) gaat binnenkort bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt kan worden. Daarna gaat de eerst schop de grond in. Bewoners zullen hierover worden geïnformeerd.