Vondsten sloop fabriek mogelijk behouden

Foto: Gerrit Smit

Foto: Gerrit Smit

Na de asbestsanering is Pongers begonnen met het slopen van de voormalige Cobercofabriek in het centrumhart van Markelo. De eerste weken van het slopen zagen we enorm veel vooruitgang wat de laatste weken minder het geval is doordat het sloopbedrijf bezig is met precisie-slopen. Voor het slopen waren niet alle ruimten  goed toegankelijk wat tijdens het slopen nog tot verassingen zorgde. Zo kwam er een trappenhuisje en een pakhuis tevoorschijn tijdens de sloop, waarvan momenteel nog moet worden bekeken of hier nog delen van behouden kunnen worden.

Volgende week zal er een begin gemaakt worden met het slopen van de kelder en het daarbij vrijgekomen puin zal worden afgevoerd. Donderdagavond moeten de bouwhekken zo ver opgeschoven kunnen worden dat er plaats gemaakt kan worden voor de Wielerpop waarna enkele dagen later de kermis voor het Dorpsfeest opgebouwd zal worden op het Kaasplein. “Wij stopppen donderdagavond en zullen onze werkzaamheden na het Dorpsfeest weer voortzetten en lopen hiermee geheel volgens het schema”, aldus Jan Hendrik Pongers.

sloop - kaasfabriek - coberco - augustus