Sloop kaasfabriek in beeld

[tribulant_slideshow gallery_id=”183″]

Ruim twee weken geleden is Sloopbedrijf Pongers begonnen aan de zichtbare sloop van de fabriek in het centrum van Markelo om plaats te maken voor Plan Mooi Markelo. Aan de zijde van Eungs Schöppe zijn de sloopwerkzaamheden gestart en werd het beton gescheiden van ijzer en overige materialen. De sloop trok de afgelopen weken al veel Markeloërs naar het centrum, die de sloop van dag tot dag volgden.

Een veelgehoorde vraag was waarom er zoveel werd gesproeid tijdens de sloop. Dit heeft alles te maken met het beperken van stofoverlast tijdens de zomerse weersomstandigheden van de afgelopen dagen. De komende periode zal het lijken alsof de sloop minder snel gaat. Dit heeft te maken met de volgende fase in het sloopplan namelijk het precisie slopen. Dit heeft te maken met gedeelten van de fabriek die behouden zullen blijven.