Laatste blik in Coberco pand

Start-PlanMooiMarkelo-Coberco-MMHN_20160523

Veel Markeloërs hebben de wens uitgesproken om nog een keertje te kunnen kijken in de oude Coberco-fabriek op het Kaasplein in het centrum van Markelo voordat de sloopkogel door de fabriek zal gaan. Plan Mooi Markelo heeft afspraken kunnen maken met gemeente Hof van Twente en Pongers Rijssen die de asbestverwijdering momenteel heeft afgerond. Belangstellenden kunnen aanstaande zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur nog eenmaal de kans pakken om een kijkje te nemen in de oude fabriek. Enkele oud-medewerkers van de Coberco-fabriek zullen aanwezig zijn en u graag vertellen over de werkzaamheden die zij in de fabriek hebben uitgevoerd. Zij nemen u graag mee voor een korte rondleiding in de fabriek tijdens de laatste openstelling van het fabriekspand.

Onder het genot van een drankje beschikbaar gesteld door DMD-events kunt u vervolgens samen herinneringen ophalen en zelfs foto’s laten maken door Verzinhet Fotografie of Fotografie Marjan Noteboom. De Kaaswinkel zorgt voor een passend blokje kaas, dat natuurlijk niet ontbreken mag op deze laatste open dag van de oude kaasfabriek.

Nieuwe naam
Wanneer de sloop gerealiseerd is zal er een nieuw complex ontstaan op de plek van de oude fabriek. Voor dit complex zoekt Plan Mooi Markelo een passende naam. Wanneer u suggesties heeft, zijn deze van harte welkom. Help mee en bedenk alvast een passende naam voor het complex dat volgend jaar opgeleverd zal gaan worden. Aanstaande zaterdag kunt u op het terrein van de Coberco-fabriek een formulier invullen met uw creatieve inbreng.