Nauta legt eerste steen Erve de Worse

de worse

Burgemeester Ellen Nauta heeft gistermiddag de eerste steen gelegd voor het nieuwe werkgebouw op Erve de Worse aan de Worsinkweg in Markelo.  Op deze plek stond vroeger de stal en nu zal er binnenkort een werkgebouw ontstaan waar jonge ondernemers met duurzame ontwikkelingsplannen aan de slag kunnen. Erve de Worse bestaat uit een boerderij en 11,5 hectare grond en werd in 2012 aangekocht door Markeloër Herbert Weekhout. Erve de Worse moet een broedplaats worden voor jonge, beginnende ondernemers waar ze kunnen werken aan ideeën voor kleinschalige duurzame energieopwekking, innovaties in energiegebruik en slimme toepassingen van elektronische voorzieningen in huis.

De boerderij is begin mei al opgeleverd door Maarkelbouw na een bouwperiode van bijna vier jaar. De oude boerderij werd in deze periode geheel aangepast naar de moderne tijd waarbij zo veel als mogelijk werd samengewerkt met lokale bedrijven.