Provincie trekt bezwaar Dijkstra in

sjoukedijkstra01

Een opmerkelijke wending in het nieuwbouwdossier van Autobedrijf Sjouke Dijkstra. Volgens gedeputeerde Monique ten Haaf was de nieuwbouw van Dijkstra aan de Rijssenseweg in strijd met het omgevingsbeleid van de Provincie Overijssel en heeft de provincie daarom medio 2015 een zienswijze ingediend. De gemeente was het hier niet mee eens en heeft dit onlangs ook besproken in een overleg met de provincie. De provincie lijkt te zijn overtuigd, afgelopen week werd de eerdere ingediende zienswijze ingetrokken. Wethouder Meulenkamp heeft Sjouke Dijkstra hierover gisteren ingelicht. Dijkstra hoopt dat de gemeenteraad dinsdag in de raadsvergadering een verklaring van geen bedenkingen wil afgeven tegen het plan, zodat de in 2012 aangevraagde vergunning eindelijk kan worden verleend.

De verklaring van geen bedenkingen voor het nieuwbouwplan van Autobedrijf Dijkstra stond oorspronkelijk de vorige raadsvergadering al op de agenda, maar werd daar voor de vergadering al vanaf gehaald in afwachting van het gesprek met de provincie. Het uitstel tot de vergadering van aanstaande dinsdag lijkt vooralsnog geen slechte zet te zijn geweest. Naast het bezwaar van de provincie zijn er op het plan ook 3 andere zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn niet ingetrokken, maar zullen door de gemeente worden beantwoord.