Geef mij maar een boek!

ellen nauta 2016Zaterdag 20 februari zullen Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en Burgemeester Ellen Nauta bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins het eerste exemplaar van het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw in ontvangst te nemen. Het boek oorlogswinter van Jan Terlouw is dit jaar uitgekozen als kroonjuweel van  de Nederlandse jeugdliteratuur en staat centraal in de actie ‘Geef mij maar een boek.’ De presentatie van het eerste exemplaar zal plaats vinden tussen 11.00 – 11.30 uur waarbij u van harte welkom bent. “Voor de jeugd zal tijdens de presentatie een prijsvraag worden georganiseerd waarbij een usb power bank en boekenbon te winnen zijn,” aldus José Prins van Boek- en Kantoorvakhandel Prins. Vanaf 11.30 uur zal het boek ‘Oorlogswinter van Jan Terlouw’ te koop zijn voor slechts € 1,00.
boek

Geef mij maar een boek is een initiatief van de landelijke boekhandels en start in 2016, het jaar van het boek. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek. Een mooie manier om kennis te maken met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur. Ook de scholen zijn uitgenodigd om samen met de boekhandel aan de actie mee te doen. Geef mij maar een boek is een stichting. Het bestuur bestaat uit: Lisa Snijders (voorzitter), Markeloër Ivan Borghstijn (secretaris), Ad Peek (penningmeester), Anne Rasmussen (bestuurslid) en Dick Anbeek (bestuurslid).