Eerste lammetje op tweede ijsdag

imageTerwijl Markelo zijn tweede ijsdag beleeft van dit jaar is het eerste lammetje geboren bij de Schaapskudde Hof van Twente. Het rammetje en de moeder maken het goed, ondanks de extreme kou van de laatste twee dagen. Wanneer we te maken hebben met 24 uur aaneengesloten vorst, betekent dat dat we te maken hebben met een ijsdag. Net als gisteren bleef vandaag de temperatuur ook overdag onder nul. Vorig winter telde één ijsdag terwijl het gebruikelijke aantal ijsdagen tijdens de winter staat op zeven. De verwachting voor de rest van week is dat de middagtemperatuur net boven nul zal uitkomen. Vanaf vrijdag volgt een dooi aanval waarna er zacht en wisselvallig weer zal volgen. De hele week moet het verkeer nog rekening houden met gladheid op lokale wegen als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten.