Buitengebied Markelo krijgt in 2016 aanbod glasvezel

20111003 glasvezelCogas zal in 2016 inwoners van het buitengebied van Markelo benaderen met een aanbod voor glasvezel. Markelo en Stokkum waren eind 2011 de eerste gebieden binnen het werkgebied van Cogas waar glasvezel werd aangelegd. Het buitengebied zou als er voldoende animo is in 2017 voorzien kunnen worden van glasvezel. Cogas stelt als voorwaarde om van start te kunnen gaan met de aanleg dat 50% van de inwoners een abonnement afneemt via een van de glasvezelaanbieders op het Cogasnetwerk.

Met glasvezel in het buitengebied heeft Markelo geen voorsprong op andere gebieden in het Cogas werkgebied. Zo zijn inwoners in het buitengebied van Tubbergen al benaderd en gaat men nu 3.000 huishoudens en bedrijven in de buitengebieden van Dinkelland, Oldenzaal en Borne benaderen. De peiling van interesse in het buitengebied van Hof van Twente volgt evenals de buitengebieden van Wierden, Almelo, Twenterand en Hardenberg in 2016.

Zodra meer dan 50% heeft aangegeven een glasvezelabonnement te zullen afnemen start de netwerkbeheerder met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De inwoners kunnen dus heel snel na aanmelding gebruik maken van de dienstverlening. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V.: “Wat vanzelfsprekend is voor de inwoners van de kernen, is op korte termijn ook beschikbaar voor de inwoners van het buitengebied. Daar zijn we trots op en gaan wij voor!”