Kunststichting Markelo daagt je uit…

kunststichting-markelo-nacht-van-de-nacht-2015

Laat het donker worden en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 11e keer georganiseerd op zaterdag 24 oktober 2015.  De Kunststichting Markelo daagt je uit tijdens de Nacht van de Nacht!…. Onder leiding van Marian Waanders van VerzinHet; allround fotograaf  en docent aan de Fotovakschool krijg je tips & trucs voor het fotograferen in donkere omstandigheden. Hiervoor maken we een wandeling vanaf het Beaufort langs de kerk naar de Markelose berg. Tijdens deze wandeling is er onder andere aandacht voor de onderwerpen compositie en het gebruik van lange sluitertijden en hoge iso-waardes.

Fotograferen in het donker is leuk, maar nog niet zo eenvoudig. Je hebt te maken met lastige lichtomstandigheden en er zijn grote verschillen tussen licht en donker. Bovendien werk je met statief of beanbag, wat je een stuk minder snel en wendbaar maakt. Nachtfotografie vereist wat extra vaardigheden. Het is handig als je goed gebruik weet te maken van de mogelijkheden die je camera (spiegelreflex, compact camera of smartphone) biedt. Bijvoorbeeld wat betreft belichting, iso-waarden, kleurtemperatuur en handige apps. Fotograferen in het donker geeft je verder de mogelijkheid om te experimenteren met lange sluitertijden. Denk aan fraaie lichtstrepen van het verkeer of een mooie sterrenhemel.

Nacht van de nacht-logoDe deelnemers worden uitgedaagd hun beste foto op te sturen voor positieve feedback. De beste foto’s wordt gepubliceerd op onze website en op Facebook. Wil je meedoen aan deze activiteit, meld je dan aan voor 20 oktober via de mail of bel/sms/app naar 06-10407789. We verzamelen zaterdag 24 oktober om 19.30 uur bij Het Beaufort. Neem je camera (spiegelreflex, compactcamera of smartphone), statief/beanbag en de handleiding van je camera mee en kom ook genieten van de Nacht van de Nacht. Overigens is deze avond geheel kosteloos dus geef je snel op en wandel mee met de Kunststichting Markelo.