Plan Mooi Markelo naar volgende fase

vogelvlucht Mark ter HofteImpressie: Mark ter Hofte

Anderhalve week geleden werd in Het Beaufort het zogenaamde vlekkenplan voor het Cobercoterrein gepresenteerd aan omwonenden en Markeloërs die hebben meegeholpen aan de totstandkoming ervan. Dat men sindsdien niet had stilgezeten bleek gisteravond toen door Gerard ter Hofte en Iljitsj IJsebrands bij De Kroon een gedetailleerd schetsontwerp werd getoond. Een plan met ruimte voor sport, recreatie, groen, parkeren, ondernemers, water, verenigingsleven én de Dorpsfeesttent. Veel oude elementen van de fabriek wil men trachten te behouden. Vooralsnog liggen de mensen van Plan Mooi Markelo nog steeds op het schema dat bij de start werd genoemd. Het plan zal in oktober in de gemeenteraad komen en de oorspronkelijke planning van sloop en in voorjaar en realisatie in augustus 2016 blijft nog een realistisch scenario.

De avond bij De Kroon werd geopend door Dorpsraadvoorzitter André Vasters, waarna Gerard en Iljitsj de bijna 100 aanwezigen in de zaal meenamen door het proces van aftrap tot aan presentatie van gisteravond. Na de presentatie – die zo duidelijk was dat er geen vragen waren – ontvingen de heren applaus van de aanwezigen onder wie de wethouders Scholten en Meulenkamp.

sfeerbeeld 2 Mark ter HofteImpressie: Mark ter Hofte