Burgemeester Kok per direct weg

Burgemeester Hans Kok heeft zijn ontslag ingediend. De opvolger van Ank Bijleveld heeft maandag de Koningin ingelicht. Kok neemt ontslag op advies van zijn medische deskundigen. Kok, die al eens werd getroffen door ernstige hartproblemen, voelde de laatste de druk in het werk toenemen. Hij heeft inmiddels de gemeenteraad ingelicht. Loco-burgemeester Eshuis neemt de taken voorlopig waar. Op de website van de gemeente Hof van Twente is vandaag de verklaring van Hans Kok te lezen.

20080102_kok
In januari 2008 kreeg Hans Kok de ambtsketen uit handen van toenmalig loco-burgemeester Harry Knuiman (archieffoto)

“Er komt een moment dat je moet bepalen hoe je de rest van je leven wilt invullen. Maandag 31 januari ben ik 60 jaar geworden. De laatste tijd begon de druk in mijn werk sterk toe te nemen door de komende bezuinigingen die een zware wissel zullen trekken op het college van B&W en door de veranderingen die in de organisatie doorgevoerd  moeten worden onder mijn verantwoordelijkheid als portefeuillehouder Personeel en Organisatie,” aldus Kok.

“Op advies van mijn medische deskundigen heb ik besloten deze zware taken niet meer op mij te nemen en mijn ontslag vandaag aan te bieden aan de Koningin.

Ik wil nog graag een aantal jaren met minder stress en zo gezond mogelijk een bijdrage leveren aan gezin en samenleving. Vandaar deze beslissing, die ik inmiddels aan de gemeenteraad en het college heb kenbaar gemaakt.”