onsProat: Jan Henk Berendsen

janhenkberendsenHierbij wil ik mij zelf even voorstellen. Ik ben Jan Henk Berendsen, maar voor vele Markeloërs beter bekend als Jan Henk van Stoelerbrook. Ik ben opgegroeid in het Markelosebroek, maar woon al weer sinds vele jaren samen met mijn vrouw Christine en onze twee jongens Daan en Stijn, ‘an de stroate’, ofwel de Stationsstraat in Markelo.

Al vanaf mijn middelbareschooltijd heb ik mij veel bezig gehouden met oude tradities, folklore, historie en alles wat met Maarkel heeft te maken. Daarnaast ben ik groot liefhebber van toneel en cabaret. Zo’n 25 jaar geleden zijn Gert Jan Oplaat (de Weuste) en ik begonnen als Brookduo, waarbij we menig feestje hebben opgeluisterd en ook menigmaal het Fruhshoppen op de zondagmorgen van het Dorpsfeest hebben verzorgd.

Verder ben ik actief betrokken bij de Kosterskoele, waarbij ik in het verleden regelmatig heb meegespeeld en de laatste jaren met name actief ben geweest met het (her)schrijven van de teksten voor de openluchtspelen.

Voor de kost houd ik mij bezig met het verkopen van huizen, boerderijen en verzekeringen. Onder de naam Robers makelaardij & assurantiën heb ik een eigen kantoor in Holten en Markelo.

Nu ben ik dan gevraagd om een af en toe een column te schrijven voor onsMarkelo. Ik vind het een hele eer en ook een uitdaging om nu eens een keer niet iets te vertellen vanaf het (traditionele) toneel, maar vanaf het interactieve podium dat internet heet.

Ik kan mij nu al verheugen om samen met mijn mede columnist, Frank Bussink (Leuvink) de Markelose gemeenschap eens een spiegel voor te houden.

Ie zölt van ons heuren!

Groeten,

Jan Henk Berendsen (Stoelerbrook)