onsProat: Frank Bussink

frank_bussinkFrank Bussink. Aangenaam. Frank van Luevink van de Ovinksweg uit de Achterhoek in Markelo. Zoon van Wim en Jannie. Op Ons Proat zullen jullie mij veel tegen gaan komen. En ik heb er zin in, want er staan toffe dingen op het programma. Wat er precies gaat gebeuren, merken jullie vanzelf. Eerst maar eens wat over mezelf vertellen.

Frank, dus. Geboren in het ziekenhuis in Hengelo, maar opgegroeid in Markelo en nog altijd woonachtig in dit mooie Twentse dorp. Een échte Markeloër, dus. Ik studeer momenteel Journalistiek (bijna klaar!), werk in de keuken bij Il Campanile en heb een enorme passie voor voetbal. Daarnaast ben ik fanatiek op Twitter, een podium waar ik graag mijn mening ventileer.

Onze mening ventileren,  dat is wat Jan Henk Berendsen en ik op Ons Proat gaan doen. Maar niet over landelijke zaken. Nee, in tegendeel. Markelo staat centraal bij Ons Proat. Voor mijn studie Journalistiek heb ik al heel wat dingen geschreven. Over allerlei verschillende dingen. Er was zelfs een periode waarin ik dagelijks columns schreef. Over voetbal, sport, politiek. Over van alles. En dat ga ik hier ook weer doen, maar dan met Markelo’s sausje.

OnsMarkelo is voor Markelo en haar inwoners. Daar gaan Jan Henk en ik op inspringen. Ons Proat gaat over Markelo en wat er in het dorp speelt. Wat bespreken de stamgasten in het cafè? Wat is het laatste nieuws op de markt donderdagochtend? Jan Henk bekijkt het allemaal door zijn ervaren bril, terwijl ik mijn jonge licht erop laat schijnen.

We gaan bij Ons Proat proberen de grenzen op te zoeken, proberen discussies aan te wakkeren in Markelo. Want uiteindelijk wonen we in een dorp waar genoeg gebeurt en waar genoeg over te vertellen valt.

Tenminste, dat is mijn mening.