Frans Berghuis begint voorjaar met eigen huurbrouwerij

Frans reist voor zijn werk als eigenaar van Body Fitness Centre Markelo regelmatig naar Californië om de nieuwste ontwikkelingen op fitness gebied over te brengen naar Nederland.

maraakelsbier-labels

Tijdens deze reizen bezocht  hij diverse speciaal bier brouwerijen. Samen met Shaun Smith van Institutional Ale co. In Camarillo, een plaats net boven Los Angeles, ontwikkeld hij recepten en introduceert hij de Ambachtelijke Amerikaanse bieren in Nederland. Frans is geen vreemde in de levensmiddelenindustrie. Na zijn middelbare school kwam hij in dienst van Coberco Eefde, waarvoor hij de landelijke opleiding levensmiddelen industrie in Apeldoorn volgde. Later voegde hij daar moderne procesbesturing en bedrijfskunde aan toe. Na de sluiting van de vestiging in Eefde werd hij productiechef bij Riedel in Ede. Later was hij nauw betrokken bij de opstart van nieuwe bedrijfsonderdelen bij Coberco Nijkerk, Lochem en de overplaatsing van de afdeling customer service van Verkade/ Croky chips van Amsterdam naar Deventer. Nu gaat hij zich richten op het produceren van speciaal ambachtelijk bier volgens eigen recepten en het vervaardigen van huisbieren voor diverse horeca-instellingen, zoals restaurant, bar’s, en evenementen, partijen, speciale gelegenheden. Maart 2015 zal het eerste recept in productie gaan. Door een unieke samenwerking met de Noord Hollandse Bierbrouwerij is het mogelijk op grote schaal te produceren in flesjes en in vaten. Inmiddels zijn er gesprekken met de gemeente Hof van Twente opgestart voor een eigen productielocatie in de Hof van Twente.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
Dat kan via www.maraakelsbier.nl

maraakelsbier-productie01 maraakelsbier-productie02