Volop belangstelling opening museum Tichelwaark

Naast zorgboerderij Rohaan is vanmiddag het museum en theeschenkerij Tichelwaark Rohaan geopend. Voor de openingshandeling door wethouder Pieter van Zwanenburg werd de totstandkoming van huidige museum vanmiddag voor de aanwezigen uiteengezet door initiatiefnemer Henk Noteboom. Noteboom liep al jaren met het idee om op de plek waar een eeuw geleden een bloeiende leemverwerkende industrie gevestigd was een herinnering aan deze historie terug te brengen. Deels is dit tot uitvoer gebracht in de in 2008 opgeleverde wandelroute Kerkepaden-Tichelroutes, maar het museum op de plek van de voormalige droogschuur van Tichelwaark Rohaan stond al voor de start van de aanleg van deze wandelroute in de planning.

museum2

In het museum kunt u kennis maken met de rijke historie van de leemverwerkende industrie in Markelo met vele voorbeelden van stenen en dakpannen, waaronder ook een aantal misbaksels. De theeschenkerij is een uitstekende plek om tijdens een wandel- of fietstocht even tot rust te komen. De theeschenkerij wordt gerund door mensen van Zorgboerderij Rohaan.

museum