De boake is klaar

De boake aan de Zonneweg is klaar. Vanochtend stonden paarden in de directe nabijheid van het paasvuur nog rustig te grazen, onwetend van het feit dat de grote stapel hout morgenavond in vlammen opgaat. Vanaf januari is wekelijks gewerkt door de groep van “boakebouwers”. Traditioneel bouwden ze het paasvuur volledig met de hand. Om 20.00 uur wordt morgenavond de teerton aangestoken. Een half uur later vertrekken de kinderen vanaf de parkeerplaats bij Bill’s Bar met hun fakkels naar het paasvuur, voorafgegaan door de Fanfare. Om 21.00 uur wordt de boake door de kinderen aangestoken, waarna ze zich kunnen gaan bezig houden met het traditionele “zwart maken”. Op andere plekken in Markelo is men vandaag nog volop bezig om een paasvuur te bouwen.

20140417boake1

Aan de Rouwelaarsdijk wordt om 20.30 uur het paasvuur van de PJGO aangestoken. Op hetzelfde tijdstip vertrekt de fakkeloptocht vanaf de parkeerplaats bij Zwienenberg richting de Groningerveldweg, waar om 21.00 uur de boake van Herike-Elsen wordt ontstoken. Ook op diverse andere plekken in Markelo zullen morgen paasvuren ontstoken worden.

20140420herike

In Herike-Elsen wordt in 2 dagen een paasvuur gebouwd!

20140417herike-2

20140417boake2

De paarden grazen rustig door!

20140420roudaalterweg

Het paasvuur aan de Roudaalterweg: zondagavond in vuur en vlam