Een bijzonder tafereel vanavond bij ’t Wapen van Markelo: groep 7 van OBS De Zwaluw nam het horecabedrijf voor één dag over en toverde het om tot tapasrestaurant. Ouders werden hartelijk ontvangen door hun eigen kinderen, die zich na weken van voorbereiding ontpopten tot ware gastvrouwen en -heren.
De actie was onderdeel van het lesprogramma ‘Heel Opo Kookt’, waarbij de leerlingen stap voor stap leerden hoe je een restaurant runt. Van het samenstellen van een menukaart tot het dekken van de tafels en het bereiden van het eten: niets werd aan het toeval overgelaten. In de ochtend trof groep 7, de eerste voorbereidingen in de keuken van het restaurant. De tafels in het restaurantgedeelte werden sfeervol gedekt.
Vanavond was het eindelijk zover en konden de ouders aanschuiven voor een driegangenmenu dat met zorg was samengesteld en geserveerd. Op het menu stond onder meer tomatensoep, breekbrood met zeezout en kaas, Spaanse tortilla, gegratineerde champignons en gehaktballetjes in ketjapsaus. Het toetje bestond uit aardbeienbavarois, chocoladeflikken en Luikse wafels.
Alle kinderen kregen na afloop naast een enorm applaus ook een heus chefkok certificaat uitgereikt. Alle aanwezigen kunnen terugkijken op een geslaagde avond, waarbij niet alleen lekker gegeten werd, maar ook duidelijk werd hoeveel de leerlingen hebben geleerd. Kind is koning, zoals op de menukaart stond – en dat bleek vanavond maar weer. De leerlingen maar natuurlijk ook het team van Obs de Zwaluw willen Mark en Ingrid van ’t Wapen van Markelo heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid!