Ook dit jaar biedt Stichting Maarkels Landschap, in samenwerking met de Achterhoekse SapPers, de mogelijkheid om fruit te laten persen in Markelo. Het evenement vindt plaats op vrijdag 27 september en zaterdag 5 oktober bij Herberg de Pot. De aanmelding voor de persdagen verloopt via de website van de Achterhoekse SapPers. Om deel te nemen, is het belangrijk dat je minstens 75 kilo fruit of groente meebrengt. Dit is goed voor ongeveer 55 liter sap. Heb je zelf niet voldoende? Vraag dan buren of vrienden om samen aan de vereiste hoeveelheid te komen.
Wat kan er geperst worden?
De Achterhoekse SapPers verwerkt fruit en groente tot heerlijke, gezonde en houdbare sappen, puree of smoothies. Let op: het fruit moet goed gesorteerd zijn. Rot of overrijp fruit is niet geschikt, maar een vlekje of wormgaatje is geen probleem. Kwalitatief goed fruit zorgt voor een betere smaak en langere houdbaarheid van het sap.
Aanmeldingsprocedure
Aanmelden kan eenvoudig via de website van de Achterhoekse SapPers. Onder de knop “agenda” vul je de verpakkingsinhoud, pershoeveelheid in kilo’s, locatie, datum en tijd, en je persoonlijke gegevens in. Na aanmelding ontvang je een voorlopige bevestiging. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met de Achterhoekse SapPers. Enkele dagen voor de persdag wordt de definitieve planning bijgewerkt en ontvang je uiterlijk één dag voor aanvang een definitieve bevestiging per e-mail.
Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met de Achterhoekse SapPers via telefoon op +31 (0)6-3484 7775 (na 18:00 uur) of per e-mail op info@achterhoeksesappers.nl.