Ria Morsink 40 jaar kraamverzorgster

20131118 ria morsink alleen

Ria Morsink-Veldhuis uit Markelo is op 23 november 1973 begonnen als kraamverzorgster. Na een korte periode in een kraaminternaat in Denekamp kon ze vanaf dat moment in de praktijk aan de slag bij Kraamcentrum Hengelo. Sindsdien heeft ze aan de wieg gestaan van circa 1.000 pasgeborenen. Veel gezinnen in met name west Twente zullen haar kennen. Een bijzondere periode in de eerste dagen van hun ouderschap. Ria vindt het heel belangrijk dat zij zelf zoveel mogelijk de hele verzorging van 8 dagen kraamzorg in hetzelfde gezin de kraamzorg geeft. Ria: ‘Op die manier leer ik de ouders, maar ook de baby kennen en kan ik de zorg geven die past bij het gezin. Je houdt als kraamverzorgende rekening met de wensen en verwachtingen van het gezin. Dat is wat het werk, ook na 40 jaar, voor mij nog steeds boeiend en afwisselend maakt’.

 

Door fusies en schaalvergrotingen heet de vroegere werkgever van destijds nu Naviva Kraamzorg. Inmiddels werkt Ria ook daar al weer enkele jaren met veel enthousiasme. Door de veranderende tijdgeest is de kraamverzorgster van nu veel meer een professionelere zorgverlener dan dat was in de beginjaren. “In de beginjaren waren we een onderdeel van het gezin, nu zijn we er voornamelijk voor de zorg van moeder en het pasgeboren kind,” aldus de trouwe kraamverzorgster. Bijzonder is ook dat ze niet de enige uit haar opleiding is die nog werkzaam is bij Naviva. Ook 5 andere collega’s die nu nog bij Naviva werken hebben samen met Ria in de opleiding gezeten.

20131118 ria morsink groep