Michelin waardeert Il Campanile met Bib Gourmandvermelding

Italiaans restaurant Il Campanile in Markelo is één van de vijftien Nederlandse nieuwkomers in de nieuwe editie van Bib Gourmand Benelux. De Bib gourmand is een restaurantgids die door Michelin wordt uitgegeven en traditioneel enkele weken voor de nieuwe Michelingids wordt uitgebracht. In Nederland raakten 14 restaurants de vermelding in de gids kwijt. In de Bib Gourmand staan restaurants waar kwalitatief goede en lekkere seizoensmenu’s worden geserveeerd voor een prijs onder de 35 euro. In totaal staan er 261 restaurants in België, Nederland en Luxumburg in de gids. Een vermelding in de gids wordt gezien als een opmaat naar een Michelster. Vorig jaar kreeg het Markelose restaurant van de familie Torella al een gouden award in de gids met de 100 beste Italiaanse restaurants van Nederland, A Tavola, en draagt het de naam Italiaans toprestaurant 2013. Ook stond er begin dit jaar een goede recensie in de Volkskrant.

20121030camp2
De familie Torella bij de A Tavola onderscheiding vorig jaar oktober