Nominatie Vliegveldinfo.nl voor Website van het Jaar 2013

De website Vliegveldinfo.nl van oud-Markeloër Guus Wantia is in de categorie Vrije tijd & Reizen genomineerd voor de titel Website van het Jaar 2013. Tot 25 oktober kan op de site worden gestemd via de site Website van het Jaar. De nominatie is bijzonder in deze categorie waarin ook namen als Oad en Arke staan, omdat achter Vliegveldinfo.nl slechts 1 persoon zit. Wantia is in 2010 naast zijn studie en overige werkzaamheden gestart met de website met informatie over Europese vliegvelden, sinds oktober 2012 is hij fulltime bezig met de website die dagelijks ongeveer 1.000 unieke bezoekers trekt.

20130919 vliegveldino2

 

Wantia kwam op het idee voor de website nadat hij in het verleden veel stedentrips heeft gemaakt met vrienden naar allerlei Europese steden. Bij het organiseren van deze stedentrips moest worden uitgezocht wat de meest gunstige en goedkoopste vlucht is en op welke manier je van het vliegveld in de stad komt. Hij startte vervolgens met informatie van enkele vliegvelden de website Vliegveldinfo.nl. Inmiddels is de website uitgegroeid met handige informatie over bijna 200 vliegvelden in Europa. “Vliegveldinfo.nl bevat informatie om de vliegreis zo ontspannen mogelijk te maken. Geen standaard teksten, maar unieke content die reizigers daadwerkelijk op weg helpt. Informatie over de locatie en ligging van de vliegvelden, de parkeertarieven op de vertrek luchthaven en de vervoersmogelijkheden op de aankomst luchthaven, aangevuld met verdere bruikbare informatie,” aldus Wantia.

20130919 vliegveldino

Qua techniek en design wordt Wantia ondersteund door Allyourmedia uit Arnhem. Wantia is zelf volledig verantwoordelijk voor de inhoud van de website en krijgt daarnaast ook veel hulp van vrienden en familie, bijvoorbeeld bij het schrijven en publiceren van persberichten. In februari is de website vernieuwd met een responsive webdesign, waarmee het goed zichtbaar is op iedere beeldschermgrootte, van smartphone tot tablet of PC. De oud-Markeloër denkt ook na over uitbreidingen van de website: “Ik ben nu bezig met de Engelse website, waarbij ik ook hulp krijg voor de vertalingen. Hierna volgt een Duitse website, wellicht daarna ook een Italiaanse en Spaanse!”

De andere genomineerden in de categorie Vrije Tijd & Reizen zijn VakantieVeilingen.nl, Corendon, Groupon Travel, Arke, Oad, Wintersporters.nl, D-Reizen, Neckermann.nl, Booking.com, Skyscanner en Sunweb. Tot 25 oktober kan per categorie gestemd worden. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke en exclusieve Website van het Jaar Awardshow op 14 november in The Harbour Club in Amsterdam.