18e Jaargang | woensdag 28 februari 2024

Kijkje nemen bij Melkveebedrijf Udink

Op het Markelose melkveebedrijf kan men op zondag 10 december vanaf 13.00 uur ontdekken hoe Henk en Alina Udink kijken naar de toekomst, welke dilemma’s ze tegenkomen in de praktijk en hoe ze hiermee omgaan. Kijk hoe koeien worden gemolken door melkrobots en mest wordt omgezet in elektriciteit. Voor kinderen is er een goodiebag beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Alina Udink. Kosten voor het bezoek aan het bedrijf bedragen 5 euro per persoon.

Tot en met 28 januari 2024 staat het Rijksmuseum Twenthe in het teken van de omgang met en toekomst van het landelijk gebied met de publieksmanifestatie ‘Van wie is het (platte)land?’. Wat betekenen de klimaatcrisis, stikstofcrisis, droogte, verlies van biodiversiteit, (duurzame) voedselvoorziening, energietransitie en grondstoffenwinning voor het landelijke gebied? Hoe ziet de toekomst van ons platteland eruit en welke belangen laten we het zwaarste wegen. Of zijn de belangen minder tegenstrijdig dan we denken. De vragen worden tijdens de manifestatie verkend in het museum zelf, maar ook op locatie bij de boer. Op 10 december kan men daarom in het kader van deze manifestatie een kijkje nemen bij Melkveebedrijf Udink in Markelo.

 
Het weer in Markelo