Politienieuws week 20/21

Dieseldief
Tussen 14 april en 8 mei is er aan de Rijssenseweg diesel gestolen uit een vrachtwagen. Het ging hierbij om 300 liter brandstof.

Aanrijding materieel
Op de kruising Taets van Amerongenstraat met de Grotestraat gaf op woensdag 17 mei een bestuurder van een personenauto geen voorrang aan een voertuig welke van rechts kwam. Een van de voertuigen moest hierdoor afgesleept worden.

Val van dak
Bij een pand aan de Lochemseweg is donderdagochtend 18 mei een man van het dak gevallen. Hierbij heeft hij letsel opgelopen en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is door onderzoek niet bekend geworden.

Rijden onder invloed alcohol
Een 26-jarige man uit Diepenheim is vrijdagochtend 19 mei rond 03.00 uur aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd op de rondweg aangetroffen in zijn voertuig en na controle op het bureau bleek hij 430 UG/L te blazen, hetgeen hem een proces-verbaal opleverde.

Aanrijding motor contra auto
Op de Herikerweg met de Worsinkweg ging het woensdagmiddag 24 mei rond 12.15 uur mis tussen een bestuurder van een motorfiets en een personenauto. Een verkeerde inschatting van voorrang verlenen was bij het oprijden funest en zorgde voor een aanrijding. De motorrijder liep een schaafwond op aan zijn been en lichte schade aan de motor. Beide partijen hebben de zaak onderling afgehandeld.

Eenzijdig ongeval
Terwijl er op de Herikerweg een aanrijding plaatsvond, was er op dat moment op de Traasweg ook schade. Een automobilist raakte daar door onbekende oorzaak van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder liep geen letsel op, maar de auto moest wel worden afgesleept.

Verkeersongeval, bestuurder onder invloed
Woensdag 24 mei werd rond 16.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Prinses Beatrixstraat. Hierbij werd bij een inhaalactie van de bestuurder van een personenauto het voertuig van de tegenpartij geraakt. Uit onderzoek bleek dat de veroorzaker onder invloed van verdovende middelen reed en moest daarom mee voor bloedafname op het politiebureau. De uitslag van dit onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een strafbare hoeveelheid. De schade is ter plekke afgehandeld door het invullen van een schadeformulier.

Oplichting via Facebook
Een inwoner van Markelo die via Facebook een kaartje voor een evenement wilde aankopen, werd vervolgens via mail opgelicht. De dader verzocht de koper te betalen via een Duits bankrekeningnummer, waarna er geen ticket werd geleverd. Hierdoor werd de aangever voor 50 euro benadeeld.

De politie waarschuwt voor adverteerders of verkopers die via Facebook of andere social mediakanalen zakendoen. Controleer goed met wie je te maken hebt en hoe je iets koopt of verkoopt.