Ludieke uitruk voor Wim Bussink

Na een periode van maar liefst 26 jaar heeft brandweerman Wim Bussink vanavond op spectaculaire wijze zijn laatste oefenavond beleefd. Het werd een moment om nooit te vergeten, zowel voor Wim als ook voor zijn gezin en collega’s van Brandweer Markelo.

Op een avond die begon als alle andere oefenavonden van de brandweer, werd het normale ritme vanavond verstoord toen Wim’s gezin onverwacht aanwezig was in het brandweervoertuig. Een brandgerucht bij zijn werkgever Betonboor- en Zaagbedrijf Tempelman zorgde voor een ongebruikelijke situatie, waarbij Wim’s vrouw Jannie de leiding nam over de inzet.

Met een vleugje humor en een dosis professionaliteit begaf het gezin Bussink zich naar de plaats van het incident. Het voertuig, normaal bezet door de brandweerlieden, werd nu gedeeld door Wim, Jannie en hun kinderen. Ter plaatse bleek het om een brandgerucht te gaan, waar gelukkig snel duidelijkheid over kwam. De inzet verliep vlekkeloos dankzij de uitstekende coördinatie en leiding van Jannie.

Wim Bussink heeft gedurende zijn lange loopbaan een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van de gemeenschap. Als eerbetoon aan zijn toewijding bedanken alle brandweercollega’s Wim voor zijn inzet gedurende al die jaren.

Na deze laatste oefenavond van Wim zullen er vanavond vast en zeker herinneringen worden opgehaald tijdens de nazit.