onsProat: Bijna zomer

Terwijl de lentezon haar stralen vol vreugde en energie over ons uitstrooit, kondigt ze stilletjes de komst van de zomer aan. We voelen het in de lucht, in de warme bries die door onze haren waait en de belofte van zorgeloze dagen die in de verte lonken. Het is het seizoen van ‘bijna zomer’.

De aankomst van bijna zomer brengt een sprankje opwinding met zich mee. Het is alsof de wereld zich klaarmaakt voor een groot feest. De dagen worden langer, de avonden worden gevuld met de geur van barbecues en de geluiden van vrolijke mensen die samenkomen om van elkaars gezelschap te genieten. Het is een tijd van ontspanning, avontuur en nieuwe ervaringen.

Deze overgang van lente naar zomer is als een magisch tafereel waarin de natuur haar ware pracht onthult. De kleuren om ons heen worden intenser en levendiger. De bloemen bloeien in volle glorie. Van tulpen en narcissen tot rozen en lavendel.

Het is ook het seizoen waarin de vogels de lucht vullen met hun vrolijke gezang. Het is een symfonie van geluiden, waarbij elke vogelsoort zijn eigen melodie bijdraagt. Het gefluit van merels vermengt zich met het gekwetter van zwaluwen, terwijl de nachtegaal ’s avonds een serenade ten gehore brengt.

Terwijl de natuur ontwaakt, ontwaakt ook een verlangen in ons om eropuit te trekken en de wereld te verkennen. Het is een tijd waarin reisplannen worden gesmeed en vakanties worden geboekt. De stranden roepen ons met hun azuurblauwe water en het zand dat warm aanvoelt onder onze voeten. We verlangen naar de sensatie van de golven die tegen onze huid spatten en het geluid van meeuwen die hoog in de lucht zweven.

En terwijl we ons verheugen op de zomer die in het verschiet ligt, kunnen we ook niet anders dan de schoonheid van het heden omarmen. We plukken de dag en omarmen de kleine geluksmomenten die de bijna-zomer met zich meebrengt. Het is de geur van versgemaaid gras, het gelach van kinderen die spelen in het park, de eerste hap van een sappige watermeloen op een warme dag.

Dus terwijl we dit lange hemelvaartweekend afsluiten en uitkijken naar het volgende heerlijke pinksterweekend, laten we ons betoveren door de magie van bijna zomer. Laten we genieten van de warme zonnestralen op onze huid, de vreugde van samenzijn met geliefden en de belofte van avontuur die in de lucht hangt.

Fijne zondag!

Robin