onsProat: Markelo parel van de Hof

Het is weer zover: de zon schijnt, de vogels fluiten en de Markelose horeca gooit haar terrassen weer open. Het vakantiegevoel is in de lucht en dat is iets waar we allemaal naar hebben uitgekeken. Want zeg nou zelf, wie geniet er niet van het buiten zijn en het ontspannen op een terrasje met een verfrissend drankje.

Markelo, de mooiste kern van de Hof van Twente, is helemaal klaar voor de toeristen die deze lente en zomer weer massaal naar ons mooie dorp komen. En terecht, want Markelo heeft ontzettend veel te bieden. Van prachtige wandel- en fietsroutes door het glooiende Twentse landschap tot gezellige evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

En vandaag staat er een bijzonder evenement op de agenda: de Dutch Masters of Motorcross op het motorcross terrein Herikerberg. Een spektakel dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt en waarbij de beste motorcrossers van Nederland en ver daarbuiten strijden om de titel.

Als inwoner van Markelo vindt ik het ontzettend gaaf dat ons dorp het decor is van zo’n prestigieus evenement. Het is niet alleen goed voor de lokale economie, maar het brengt ook nog eens een fantastische sfeer met zich mee. Het is mooi om te zien hoe de inwoners van Markelo en de bezoekers van het evenement samen genieten van de sportieve prestaties en de gezelligheid op en rond het circuit.

Maar laten we niet vergeten dat Markelo ook buiten het evenementenseizoen om een pareltje is. Een dorp met een rijke historie, prachtige natuur en een bruisend centrum met gezellige winkeltjes en horecagelegenheden. Markelo is een plek waar je tot rust kunt komen, waar je je thuis kunt voelen en waar je de schoonheid van Twente kunt ontdekken.

Fijne zondag

Robin