Martinusspeld voor Ria ter Maat

Vanavond heeft Ria ter Maat de Martinusspeld gekregen voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster in verschillende commissies rondom de Martinuskerk. Marti Pluijgers spelde de Martinusonderscheiding op maar niet nadat zij Ria namens de Kerkenraad in het zonnetje zette. Marti: Ria is in de afgelopen twaalf jaren de stille kracht van de diaconie geweest en heeft gewoon heel erg veel werk verzet. Bij enorm veel kerkdiensten was Ria in de afgelopen jaren trouw aanwezig tijdens de kerkdiensten en was ze een ware steun en toeverlaat. Maar ook voor de organisatie van de Gedachtenisdienst, Biddag en Dankdag, de inkoop van de fruitbakjes en het vervolgens maken en rondbrengen, het maken van Paasbakjes, de zangavond op Anholtskamp, de buurtdiensten in Elsen en Stokkum, Kleurrijk in de Hof… we deden nooit tevergeefs een beroep op jou en daar zijn we je heel erkentelijk voor”. Haar dochter en twee kleinzonen waren als verrassing aanwezig bij dit bijzondere moment. Ria doet een stapje terug maar blijft op de achtergrond nog graag betrokken bij de Martinuskerk. 

Naast Ria nam ook Ammy Scholten – ten Hove heeft vanavond na 4 jaar trouwe dienst afscheid genomen van de Kerkenraad. Marti: “Ook haar zijn we natuurlijk zeer dankbaar voor het werk dat er is verzet”.