Eenvoudige middag voor SC Markelo

Vanmiddag heeft Sportclub Markelo laagvlieger Albatros met ruime cijfers verslagen. In Ugchelen werd het 1-4 voor de ploeg van Rutger Kats. Al na twee minuten spelen kwam Sportclub Markelo op een 0-1 voorsprong. Hein Pinkert legde de bal terug op de vijf meter waarna René Kuijpers rustig de bal binnen kon schuiven. Sportclub Markelo was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Dit werd ook uitgedrukt in doelpunten. In de 26e minuut gaf Kuijpers de assist en was het aanvaller Miquel Schippers die de 0-2 binnenschoot. Na rust kreeg Albatros in de 67e minuut een rode kaart, na een overtreding op Sam Warmelink. Ondanks dat de ploeg van Rutger Kats met één man meer op het veld stond, werd het spel er niet beter op.

Desondanks werd snel na de rode kaart de wedstrijd definitief beslist. In de 72e minuut besliste Mickey Slotman de wedstrijd definitief door de 0-3 binnen te schieten. Het werd tien minuten voor tijd zelfs nog 0-4. Een vrije trap van Ton Jansen werd door een verdediger van Albatros in eigen doel gekopt. De thuisploeg deed uiteindelijk nog wel wat terug, door een paar minuten voor tijd nog de 1-4 te maken. Gescoord werd er vervolgens niet meer waardoor Sportclub Markelo met drie punten huiswaarts kon keren. Door de overwinning is Sportclub Markelo nu koploper van de 3e Klasse D. Volgende week zondag 26 maart speelt Sportclub Markelo thuis tegen Sportclub Overwetering. De aftrap aan de Endemansdijk is om 14:00 uur.