Magazine rondom gouden jubileum optocht in voorbereiding

De jubileumcommissie van de optocht van Dorpsfeest Markelo gaat samenwerken met Maarkelsnieuws om een magazine te maken ter ere van het gouden jubileum van de optocht. De uitgave zal een terugblik geven op de historie van de optocht vanaf 1973, toen de optocht voor het eerst door de straten van Markelo trok. Om het beeld compleet te maken doet de commissie een oproep aan de inwoners van Markelo om oude foto’s van de optocht, met name uit de beginjaren, in te sturen. De commissie hoopt op deze manier de geschiedenis van de optocht te kunnen documenteren en bewaren voor de toekomst. Tips en ideeën voor de inhoud van de magazine zijn ook van harte welkom bij de redactie van Maarkelsnieuws.

De optocht is inmiddels al vijftig jaar een belangrijk onderdeel van het Dorpsfeest en heeft altijd veel enthousiasme en creativiteit van de deelnemers en toeschouwers opgeleverd. Van praalwagens tot muziekkorpsen; de optocht is altijd een feest voor jong en oud.
De feestelijke uitgave zal enkele weken voorafgaand aan het Dorpsfeest Markelo worden gepresenteerd en belooft een mooie terugblik te geven op vijftig jaar optochtgeschiedenis.

De jubileumcommissie en Maarkelsnieuws kijken uit naar de samenwerking en hopen op veel inzendingen van oude foto’s en ideeën voor deze uitgave. Inzendingen kunnen worden ingestuurd per mail aan jubileumoptocht@maarkelsnieuws.nl.