Markelo een stukje schoner

Vanmorgen hebben vrijwilligers van Het Beaufort in Markelo zich aangesloten bij duizenden mensen in het hele land om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Gewapend met grijpstokken en vuilniszakken gingen ze de straat op om zwerfafval te verzamelen in het centrum van Markelo. Deze groep vrijwilligers heeft hard gewerkt om Markelo een stukje schoner te maken. Ze hebben sigarettenpeuken, plastic zakken, blikjes en ander afval opgeruimd dat anders het milieu zou vervuilen. Door deze actie hoopt Het Beaufort bewustzijn te creëren over de impact van zwerfafval en mensen aan te moedigen om verantwoordelijkheid te nemen voor het opruimen van hun eigen afval.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door NederlandSchoon. Het is bedoeld om mensen te motiveren om samen te werken om de straten, parken en andere openbare ruimtes in hun gemeenschap schoon te maken. Dit jaar hebben duizenden mensen in het hele land meegedaan en hun steentje bijgedragen aan een schonere wereld.