Markelose dansgroep naar wereldgymnaestrada

Markelo zal dit jaar prominent vertegenwoordigd zijn op de wereldgymnaestrada. Een dansgroep van 12 meiden van de dansschool van Sandra Bakker zal van 30 juli tot 5 augustus van dit jaar daar zijn opwachting maken. Dit grootste internationale gymnastiekfestijn wordt dit jaar in Amsterdam gehouden in het RAI-complex. Op de gymnaestrada komen alle onderdelen van gymnastiek in actie, opgevoerd door groepen vanuit de gehele wereld. De optredens variëren van eenvoudige oefeningen tot professionele shows. Sandra Bakker daarover: “Het is een beetje te vergelijken met de Olympische Spelen maar dan wel zo dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Winnen is er sowieso niet bij want er zijn geen medailles te behalen. Wel is er een grootste openingsceremonie en een feestelijke afsluiting. We zijn al druk aan het oefenen want we willen natuurlijk heel goed voor de dag komen”.

Sandra zit zelf in de werkgroep van het evenement en heeft de choreografie ontworpen voor een aantal onderdelen. De groep kan nog wel wat financiële ondersteuning gebruiken. “We moeten zelf alle kosten betalen dus als er mensen of bedrijven zijn die ons een financieel een beetje wil helpen zou dat fijn zijn”, aldus Sandra.