Slordig SC Markelo verliest in Diepenveen

Sportclub Markelo behaalde dit kalenderjaar tot dusverre één punt, namelijk vorige week tegen KCVO. Vanmiddag moest de ploeg van Rutger Kats op bezoek bij VV Diepenveen. Eerder dit seizoen werd aan de Endemansdijk nog met 4-2 gewonnen. Sportclub Markelo moest het vanmiddag doen zonder de geblesseerde doelman Ruben Olminkhof. Hij werd vervangen door Jorn Broeze. Daarnaast kan voorlopig ook nog geen beroep worden gedaan op Ferdi Pinkert wegens een blessure. Sportclub Markelo begon in Diepenveen goed aan de wedstrijd en wist in het eerste kwartier drie grote kansen te creëren. Echter ontbrak de scherpte voor de goal. Waar Sportclub Markelo de kansen onbenut liet, was Diepenveen een stuk effectiever. Na 20 minuten spelen werd een lange bal achter de verdediging van Sportclub Markelo gelegd. Aanvaller Ryan Gerritsen omspeelde vervolgens doelman Broeze en schoof de 1-0 binnen. Ondanks de achterstand waren het de zwart-witten die beter waren en verder gingen met het creëren van mogelijkheden.

In de 38e minuut was het toch Diepenveen dat op een 2-0 voorsprong kwam. Een fout in de defensie van Sportclub Markelo werd genadeloos afgestraft door Pepijn Wollenberg. Hij tekende zo eenvoudig voor de 2-0. Toch wist Miquel Schipppers opslag van rust Sportclub Markelo nog terug te brengen in de wedstrijd. Een afgemeten voorzet wist Schippers namelijk goed binnen te koppen, 2-1. Na rust leek Sportclub Markelo op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar werd wederom een dure fout in de eigen defensie afgestraft. Dit keer was het Jim Willemsen dat dit cadeautje van de bezoekers kon uitpakken en de thuisploeg op een 3-1 voorsprong wist te zetten. Toch was het in de 64e minuut weer Miquel Schippers die Sportclub Markelo terug in de wedstrijd bracht door de 3-2 binnen te schieten. De ploeg van Rutger Kats ging in de slotfase één op één spelen en wist wederom veel kansen te creëren, maar scherpte in de afronding ontbrak. Typerend voor de wedstrijd was dan ook hoe Diepenveen tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste. Een voorzet van de thuisploeg waaide via de binnenkant van de paal het doel in. Zo weet Sportclub Markelo wederom niet te winnen en doet het zichzelf uiteindelijk zwaar te kort. Het gaf de doelpunten té makkelijk weg en wist zelf de kansen niet om te zetten in doelpunten. Volgende week zondag 12 februari speelt Sportclub Markelo een thuiswedstrijd. Aan de Endemansdijk komt dan Wijhe’92 op bezoek. De aftrap zal dan om 14:00 uur plaatsvinden.