Opstart Repair-Café Markelo in Het Beaufort

Zelf is Gerard Beverdam enkele jaren geleden gestopt met zijn winkel in witgoed. Stilzitten is niet aan hem besteed. “Eigenlijk word ik nog steeds elke dag wel een keer gebeld met de vraag om een apparaat weer werkend te krijgen of bijvoorbeeld of ik nog onderdelen heb voor witgoed etc. Zo ontstond bij mij het idee om een Repair-Café in Markelo te starten”, vertelt Gerard. Michel van de Berg liep met een zelfde idee rond vanuit zijn functie binnen welzijnsorganisatie Salut. “Het Beaufort heeft toegezegd dat we elke donderdagmorgen de ’trouwzaal’ mogen gebruiken voor het op te starten Repair-Café in Markelo. Nu zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit initiatief samen met Gerard vorm willen geven”, vertelt Michel. We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om allerlei zaken te repareren. 

Het Repair Café wordt gerund door vrijwilligers waarbij het draait om repareren van allerlei zaken. Hier kun je binnenlopen en  meegebrachte kapotte spullen (laten) repareren. Met het Repair-Café wordt de afvalberg verkleind en technische kennis gedeeld en doorgegeven. Ook op sociaal vlak voorziet het Repair-Café in een behoefte denken Gerard en Michel. “Mensen lopen hier binnen met een vraag. Vrijwilligers werken met elkaar samen om iets te repareren. Hierbij kunnen mooie gesprekken ontstaan en geeft het een zinvolle besteding van vrije tijd.

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden als vrijwilliger voor het Repair-Café Markelo? Neem dan contact op met Gerard Beverdam of Michel van de Berg van Salut.