Film ‘Zo doo wiejleu dat’ op NPO2

Zondagavond 12 februari wordt de film ‘Zo doo wiejleu dat’ uitgezonden door Omroep Max vanaf 19.20 uur op NPO2. Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden? Twente op Film is een project van filmmaker Erik Willems, actrice Johanna ter Steege en producent André Oude Weernink. Aan de hand van archiefbeelden maakten zij een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd. In de ruimtelijke ordening, in de industrie, in het leven van alledag, op het platteland en in de stad. Dit resulteerde in een boeiende film over de geschiedenis van 100 jaar Twente. In de film zijn historische beelden uit Markelo verwerkt die zijn aangeleverd door de stichting Heemkunde Markelo.

Stichting Heemkunde Markelo vertoonde de film ‘Zo doo wiejleu dat’ in oktober 2022 voor haar vrijwilligers en hun partners. Ook werd de film daarna vertoond in de filmzaal van Het Beaufort voor belangstellenden.

In het onderstaande fragment zijn beelden te zien die niet zijn opgenomen in de film ‘Zo doo wiejleu dat’.