Help mee de toekomst van Markelo vorm te geven

20110408_koeienHeeft Markelo nog ruimte om te groeien? Wat zijn de unieke eigenschappen om te koesteren? De gemeente Hof van Twente organiseert roadshows waar inwoners kunnen meepraten over de omgevingsvisie, die de kapstok vormen voor toekomstige beleidsbeslissingen. De ‘omgevingsroadshow’ voor inwoners van Markelo wordt donderdag 16 februari vanaf 19.30 uur bij De Haverkamp samen met de Dorpsraad Markelo gehouden. Hans ten Zende: “In Markelo staan saamhorigheid en noaberschap hoog in het vaandel. De Dorpsraad Markelo hoopt daarom op een grote opkomst tijdens de roadshow, zodat iedereen zijn of haar toekomstvisie kan delen”.

De omgevingsvisie zal gaan over diverse aspecten, zoals huizen en bedrijfsgebouwen, wegen en fietspaden, water, bodem, natuur en cultureel erfgoed. Het doel is om slim om te gaan met de openbare ruimte en zo duurzaam, gezond en vitaal te blijven. Bovendien wil de gemeente de unieke eigenschappen van Markelo koesteren en bekijken of er nog groeiruimte is.