onsProat: Mijn wintersportprimeur

Mooie witte pistes en de omgeving bedolven onder een prachtig pak verse sneeuw. Zo denk je toch aan wintersport? Als je het nieuws mag geloven, is dit lang niet overal het geval. Gelukkig troffen wij in Serfaus (Oostenrijk) een wintersport omgeving uit het boekje.

Voor het eerst op wintersport. Hoe bereid je je daarop voor? Hoe zou het gaan? Wat kan ik verwachten? Om me goed voor te bereiden ben ik meerdere keren naar Skipromotion in Deventer geweest. Hier hebben ze een rolbaan om het skiën te leren. Terwijl je aan het skiën bent rolt er een een tapijt onder je door, dat soepel wordt gehouden met behulp van water. Zo heb je een bewegende minipiste waar je oneindig op kunt skiën.

Vrijdagnacht 13 januari om 3.00 uur zijn we met 11 kameraden vertrokken. Ons vervoer, een 9-persoons busje en een personenauto. We kwamen ’s middags rond 13.00 uur op onze wintersportbestemming aan. Meteen inchecken en natuurlijk ski’s en -schoenen huren. Die dag waren we al vroeg in de après-ski te vinden. We zaten op een super locatie, ons appartement direct boven Après-ski bar Patschi.
De après-ski hebben we de eerste dag heel goed uit geprobeerd met een halve liter Weizen bier in de hand en tussendoor een Jägerbomb of Willy mit Birne. Dit natuurlijk in combinatie met gezellige Duitse en Nederlandse meezingers en vele mensen om je heen van verschillende nationaliteiten.

De volgende dag startte de wintersport pas echt. Ik moest er aan geloven, mijn wintersportprimeur. De skisokken, skibroek, jas, helm, handschoenen, skischoenen aan en richting de lift om naar boven te gaan voor de les. Nou, het begin viel me zwaar tegen. Op de rolbaan in Deventer ging het eigenlijk vrij goed maar in de sneeuw was het toch echt wel anders. De eerste dagen dus veel op les geweest en met vallen en op staan, mooie ‘stappen’ gemaakt. Overdag bezig zijn, tussen de middag genieten in een skihut van wat lekkers en genieten van de omgeving. ’s Avonds een gezellig feestje in de après-ski bar of uiteten. De week vloog voorbij. Zo’n wintersportvakantie is echt een wereld van verschil met de zomervakantie. Wat mij betreft, echt een aanrader.

Fijne zondag!

Groetjes Robin