Inzet buurtpreventie WhatsApp succesvol

Vanmiddag zijn in het buitengebied van Markelo twee mannen aangehouden door politie Hof van Twente. Dit gebeurde na een oproep van politie in de buurtpreventie WhatsApp groepen in Markelo. Door snel en kordaat handelen werden in korte tijd veel mensen op de hoogte gebracht van de zoektocht van politie naar het tweetal. Wijkagent Jordy: “Duidelijk is dat de samenwerking en het delen van informatie op deze manier zich heeft bewezen. Namens de politie Hof van Twente dank ik iedereen die vandaag ervoor heeft gezorgd dat de aanhouding van twee oplichters kon plaatsvinden”.

Het tweetal wist kort daarvoor een man in Markelo zover te krijgen om zijn bankpas (bankpasfraude) af te geven. De man vertrouwde het niet en volgde het duo in zijn auto. Na een handgemeen op het Burgemeester de Beaufortplein wisten de jonge mannen te ontsnappen richting de Bergweg. Een Markeloër aan de Larenseweg die de app net in de appgroep van zijn buurt had gelezen, herkende het tweetal waarna de politie het tweetal in de boeien kon slaan.