SC Markelo verliest van Robur et Velocitas

Sportclub Markelo heeft vanmiddag in eigen huis verloren van Robur et Velocitas. De ploeg uit Apeldoorn won met 0-1 . In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het de thuisploeg dat de grootste mogelijkheden kreeg. Sportclub Markelo gaf geen grote kansen weg waardoor Robur et Velocitas niet echt gevaarlijk kon worden. Desondanks gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft was het Robur et Velocitas dat scherp uit de kleedkamers kwam. In de 47e minuut wist Roy van der Gouw de bezoekers op een 0-1 voorsprong te zetten. Na de 0-1 was Sportclub Markelo het even kwijt en waren de bezoekers de bovenliggende partij.

De bezoekers waren dichtbij een tweede treffer maar een doelpoging van Robur et Velocitas trof de paal. Aan het einde van de wedstrijd drong Sportclub Markelo nog wel aan, maar grote kansen kreeg men niet. In de 89e minuut werd de wedstrijd nog eventjes gestaakt wegens een opstootje en moest Lars Brinckate het veld met rood verlaten. Een speler van Robur et Velocitas kreeg ook de rode kaart waardoor de laatste paar minuten werden uitgespeeld met 10 tegen 10. Uiteindelijk was de thuisploeg vandaag niet sterk genoeg om Robur et Velocitas pijn te doen. Hierdoor werd de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft met 0-1 verloren. Volgende week zondag 29 januari gaat Sportclub Markelo op bezoek bij KCVO. De aftrap in Vaassen is dan om 14:00 uur.