Politienieuws week 2/3

Indentiteitsfraude
Donderdag 12 januari is er aangifte gedaan van poging oplichting middels identiteitsfraude. Aangever ontdekte dat er in de mail twee rekeningen binnen waren gekomen van bestelde goederen. Deze bestellingen waren niet gedaan. Door op tijd contact op te nemen met de betreffende bedrijven kon erger voorkomen worden.

Rijbewijs ingevorderd
Een 62-jarige man uit Bathmen heeft zaterdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij op de A1 een snelheid van 159 km/u had gereden, daar waar 100 km/u was toegestaan. Op de Holterweg werd hij staande gehouden en kon hij het plastic document overhandigen. Hem wacht een proces-verbaal voor de overtreding. De officier van justitie neemt een beslissing wat er met zijn rijbewijs moet gebeuren.

Kluis aangetroffen
In een bosperceel aan de Scholendijk is woensdag een opengebroken kluis aangetroffen. De politie heeft het voorwerp veiliggesteld. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig is.

Alcomobilist
Woensdagavond rond 19.30 uur werd een 56-jarige inwoner uit Rijssen gecontroleerd op de Herikerweg, toen deze met zijn bestelbus over de weg reed. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol, waarna hij voor een ademtest mee moest naar het politiebureau. Daar blies hij 520 UG/L, wat hem een proces-verbaal opleverde.