Politie waarschuwt voor bankhelpdeskfraude

De politie Hof van Twente waarschuwt attent te zijn op bankhelpdeskfraude. Momenteel zijn er Hofbreed meerdere meldingen bekend, geeft de politie aan. Een veelgehoorde reactie is “Zo’n neptelefoontje van mijn bank, daar trap ik écht niet in!” De kans dat het een oplichter lukt, is wel aanwezig. Oplichters gaan ontzettend geraffineerd te werk als het gaat om bankhelpdeskfraude. Wijkagent Jordy: “Ze kunnen allerlei informatie over jou hebben, waardoor je overtuigd kan raken dat je echt een bankmedewerker aan de lijn hebt. Het kan ook zo zijn dat je het voor jouw bekende telefoonnummer van de bank in je scherm ziet als je gebeld wordt, terwijl er toch echt criminelen achter zitten. Zo’n neptelefoontje van je bank? Daar kan je dus echt intrappen als je niet alert bent. Schaam je niet als je toch slachtoffer bent geworden. Je bent helaas niet de enige. Doe altijd aangifte als je bent opgelicht. Regelmatig worden er na onderzoeken oplichters aangehouden of bendes opgerold”. 

Weet waar je op moet letten!
* Krijg je een belletje van je bank en vertrouw je het niet? Hang op, zoek het nummer van je bank en bel om te controleren wat er aan de hand is.
* Een bank zal je nooit vragen om geld naar een zogenaamde beveiligde rekening over te maken (die bestaan niet.)
* Ook zal een bank je nooit onder druk zetten om snel te handelen
* Geef nooit je pinpas af en stuur ‘m nooit op (zelfs niet doorgeknipt.)