Hofvogels zoekt natuurliefhebbers Markelo

De controlegroepen van de stichting Hofvogels zijn in Markelo onderbezet geraakt. De stichting is dan ook op zoek naar versterking in de vorm van enthousiaste natuurliefhebbers die van april tot medio juli tijd vrij willen maken. Samen met de vrijwilligers van de stichting zullen zij dan nestkasten controleren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ladders om de in de bomen of op zolders geplaatst nestkasten te kunnen bereiken. Volgens de stichting is versterking nodig om ook in de toekomst de continuïteit van haar controlewerkzaamheden daar veilig te stellen. Op dit moment heeft de stichting dertig vrijwilligers die jaarlijks in de periode van april tot juli op pad om de op circa 450 erven geplaatste uilennestkasten controleren op bezetting en op broedresultaten. In 2022 werden circa 400 uilen geboren en geringd.

Stichting Hofvogels bestaat circa 6 jaar en zet in voor behoud van de kerkuil, steenuil en bosuil in de gemeente Hof van Twente. Soorten die van oorsprong thuishoren op de erven in deze gemeente en indicatief zijn voor de kwaliteit van de natuur en biodiversiteit, Nieuwe vrijwilligers worden opgenomen in een groep enthousiaste vrijwilligers, die regelmatig bij elkaar komen tijdens informatieavonden, workshops en trainingen. Nieuwe vrijwilligers gaan voorbereid het veld in onder begeleiding van een doorgewinterde controleur en bezoeken de deelnemende erven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via secretariaat@hofvogels.nl