Uitgelicht: Van D Tweewielers

Mark van Doornspeek was van jongs af aan in zijn vrije tijd altijd al bezig met het sleutelen aan fietsen en motoren. Toen hij nog bij zijn ouders woonde had Mark wat schuurtjes waar hij de zaterdagen en in de vakanties bezig was met het opknappen en repareren van tweewielers. In die tijd bouwde Mark al snel een vaste klantenkring op. Na lang wikken en wegen besloot Mark om de stap te wagen en zijn eigen tweewieler zaak te beginnen. Zodoende is zijn uit de hand gelopen hobby zijn werk geworden. Sinds 2015 is Mark van Doornspeek met zijn eigen zaak genaamd ‘Van D Tweewielers’ gevestigd aan de Grotestraat 41 in Markelo.

Persoonlijke aandacht en gezelligheid
Wie al eens een bezoek heeft gebracht aan Van D Tweewielers weet dat naast het ruime aanbod fietsen ook de persoonlijke aandacht en gezelligheid voorop staat. Zo vertelt Mark: “Een bezoek aan Van D Tweewielers is altijd laagdrempelig en dat moet het blijven. Op z’n Maarkels zeg maar, iedereen is welkom en de koffie staat altijd klaar. Die persoonlijke aandacht is altijd de hoofdzaak bij ons.’” Dat Mark van Doornspeek een ruim assortiment heeft op het gebied van tweewielers blijkt wel als hij vertelt wat zijn aanbod is. “Wij hebben een breed assortiment tweewielers, daarbij kan je denken aan de stadsfiets, e-bike, racefiets, mountainbike, kinderfiets of toch een elektrische bromfiets? Zowel nieuwe exemplaren als tweedehands zijn bij ons in het assortiment te verkrijgen”, aldus Mark.

Ook op het gebied van alle nieuwe ontwikkelingen van uitleesapparatuur gaat Van D Tweewielers mee. Van het elektronisch schakelen voor racefietsen en mountainbikes tot het uitlezen van computers op e-bikes. “Dit hebben wij goed voor elkaar en daar hamer ik ook wel op, dat dat goed voor elkaar moet zijn en blijven. Naast deze elektronische ontwikkelingen hebben wij ook elektrische scooters en bromfietsen. Op dit moment staan er twee demo’s van elektrische scooters om uit te proberen”, vertelt Mark trots.

Kerstactie
De laatste weken van 2022 houdt Van D Tweewielers nog een grote uitverkoop tijdens de kerstactie. In week 51 en 52 van 2022 en in de eerste week van 2023 zal deze kerstactie plaatsvinden. Zo legt Mark uit: “Er is nog een hele voorraad aan fietsen. Zo is er nog een aanzienlijke voorraad E-bikes als gewone fietsen, ATB en racefietsen maar ook kinderfietsen. Dit zijn nieuwe fietsen of tweedehands fietsen. Die gaan we met een hele hoge korting opruimen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat mensen hun eigen fiets inruilen”. Naast de verkoop van de fietsen zal de gezelligheid tijdens deze weken wederom voorop staan. Zo vertelt Mark: “Mensen kunnen langskomen in de winkel, maar ook buiten is het gezellig. Met vuurkorven en een grote tent zal het aan de sfeer niet liggen. Eerdere jaren hielden wij ook de kerstactie met grote kortingen, maar dit jaar wordt er groter uitgepakt ten opzichte van de andere jaren. Naast de aankleding van de kerstactie zijn er ook veel meer fietsen op voorraad, waardoor het aanbod groter is dan voorheen.”

Tweewielers zijn populair
Tijdens de coronapandemie was de drukte en de vraag naar tweewielers ongekend. Zo blikt Mark terug: “Die tijd was echt abnormaal. De vraag naar mountainbikes en fietsen was enorm, want dat was toen voor veel mensen iets wat nog wél kon. In Markelo heb je fantastische routes om met de mountainbike te rijden. Dit is sinds de coronapandemie in populariteit gigantisch toegenomen. Het grote gevolg daarvan was wel dat veel dingen al snel niet meer op voorraad waren. De lange levertijden liepen al snel op. Wij hebben toen wel groot ingekocht om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk op voorraad was. Dat hebben wij dit jaar ook weer gedaan, daarom hebben wij nog een ruime voorraad op het gebied van tweewielers en onderdelen.

Volgend jaar wordt het waarschijnlijk helemaal lastig, veel mensen verwachten dat alles veel duurder gaat worden. Dat is ook al steeds meer terug te zien. Afhankelijk van het model fiets kan een prijs volgend jaar wel €200 tot €600 euro duurder worden bij bepaalde modellen. Vandaar dat de kerstactie voor de mensen op een ideaal moment komt, want je ziet dat iedereen na de coronapandemie is blijven fietsen en dat dit blijvend is.”

Contact
Bij Van D Tweewielers staat de koffie altijd voor iedereen klaar. Of je nu gericht op zoek bent, advies wilt ontvangen of alleen een kijkje wilt komen nemen. Aan de Grotestraat 41 in Markelo staat Mark van Doornspeek altijd voor je klaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om Van D Tweewielers telefonisch te bereiken op 0547 – 371222 of te mailen naar info@vandtweewielers.nl

Van D Tweewielers hanteert altijd onderstaande openingstijden:
Maandag           08:00 – 17:00 uur
Dinsdag              08:00 – 17:00 uur
Woensdag         Gesloten
Donderdag        08:00 – 17:00 uur
Vrijdag               08:00 – 17:00 uur
Zaterdag            08:00 – 16:00 uur
Zondag               Gesloten