Alle columns gebundeld

In augustus 2014 gaven Frank Bussink en Jan Henk Berendsen de aftrap voor hun maandelijkse column onder de noemer onsProat. Het team werd uitgebreid met Joke Kottelenberg en Gert-Jan en Anne Oplaat om zo samen een wekelijkse terugkerende invulling te geven met een column op de zondagochtend op Maarkelsnieuws. Tot aan de huidige groep columnisten hebben naast de eerste groep inmiddels ook Willian Potman, Diny Ebbekink, Niek Tijink, Renske Landeweerd-Deijk en Christiaan Mensink het stokje overgedragen. De afgelopen jaren kregen de columnisten bij het afscheid de gebundelde columns in boekvorm. In het kader van het 15-jarig bestaan van deze lokale nieuwssite zijn onlangs de oud-columnisten die nog geen boek hadden ontvangen verrast met een uitgave van de eigen geschreven columns. Alle negen uitgaven zijn vanaf nu bij Fotostudio Markelo en online verkrijgbaar.

Maarkelsnieuws werd op 30 april 2007 gelanceerd. De rubriek onsProat is in eerste instantie ontstaan op onsMarkelo. Na het opgaan van deze site in Maarkelsnieuws begin 2015 staat er op deze site elke zondagochtend om 6.00 uur een verse column klaar. Het huidige team van columnisten bestaat uit Johan Vruwink, Ernestine Schweig, Rinus Meulman, Robin Hartgerink en Debby Hargeerds.