Overijsselse Vrijwilligersprijs voor stichting Franje

In gemeente Hof van Twente zijn gisteren de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Annemieke Wissink en Belinda Wessels van Salut. De Overijsselse vrijwilligersprijs is een samenwerking tussen provincie Overijssel, Stimuland, VOSVI en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties. Aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties is in het afgelopen jaar gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger.

Overijsselse vrijwilligersprijzen
Betrokken verenigingen, onbetaalbare zorg, een groener Overijssel en meer sociale verbinding: vrijwilligers maken het mogelijk. Daarom ontvangen honderd vrijwilligers, die zich op allerlei manieren inzetten voor mens en omgeving, ook dit jaar de Overijssel vrijwilligersprijs (OVP). De Wendezoele, De Reggetuin, Stichting Stolpersteine route Goor en de Markelose locatie van Stichting Franje hebben de Overijsselse vrijwilligersprijzen in ontvangst genomen.

Stichting Franje (Kruispunt Noordachtereschweg)
Stichting Franje is een organisatie die meer kleur geeft aan het leven van inwoners in Hof van Twente die eenzaamheid ervaren. Zij bieden diverse activiteiten aan voor senioren. De diverse Kruispunten zijn daarbij een vaste waarde voor vele senioren. Een plek waar vrijwilligers een gezellige waardevolle dag voor senioren organiseren, zodat ze even kunnen ontsnappen uit hun geïsoleerde, eentonige sombere bestaan en het leven echt weer even franje krijgt. De stichting kan altijd rekenen op haar vele vrijwilligers die diverse taken uitvoeren en samen met het enorm gedreven bestuur is het een geoliede machine die het zeker verdient om zelf ook in het zonnetje gezet te worden. De Corona crisis heeft hen zelfs sterker gemaakt.