Weldam verwelkomt Ossenhoornblazers

ossenhoorblazers-markelo-weldam-advent-midwinterhoorn-maarkelsnieuws-fotostudio-markelo-FSMW-20221127-7487

Een oude traditie van het blazen op de Ossenhoorn werd in 1988 nieuw leven in geblazen door de Markelose Ossenhoornblazers. Dit jaar blazen ze dus al weer voor het 35e seizoen op de Ossenhoorn in de Adventsperiode. Vanmiddag op de eerste zondag van de Advent werden ze bij kasteel Weldam ontvangen door Gravin Charlotte zu Solms-Sonnenwalde, beschermvrouwe van de Markelose Ossenhoornblazers, en haar man Carl. Bij de start van het seizoen is er veel publiek aanwezig op het voorplein van het Weldam waar het publiek naast het geluid van de ossenhoorn ook werd vermaakt met oude volksverhalen en vertelsels. Vanmiddag verplaatsen de Markelose Ossenhoornblazers zich naar Herberg de Kemper waar bij het ‘lösse veur’ publiek eveneens zal worden vermaakt met het geluid van de ossenhoorn en oude volksverhalen.