The Passion in 2023 op Kaasplein Markelo

Het Kaasplein in Markelo is op komende Goede Vrijdag het decor voor het verhaal rondom de kruisiging van Jezus. Stichting Doors Wide Open organiseert op 7 april 2023 de lokale uitvoering van The Passion. Het is de vierde editie van de lokale variant van het muzikaal-Bijbels evenement dat landelijk sinds 2011 op Witte Donderdag wordt uitgezonden. Lokaal werden de eerste 2 edities in Goor gehouden, in 2022 was de uitvoering in Delden, komend jaar komt men naar Markelo.

Rondom het evenement zal voornamelijk met lokale koren en muzikanten worden gewerkt, maar ook een landelijk muzikant heeft medewerking toegezegd. Het hoofdpodium zal op het Kaasplein komen te staan en de uitvoering gaat rond 20.30 uur van start. Voorafgaand aan de uitvoering zal er door Markelo een wandeltocht met kruis worden gehouden met langs de route diverse muzikale invullingen. Koren, zangers, zangeressen en muzikanten die een bijdrage willen leveren kunnen zicht vooraf per mail aanmelden bij de Stichting Doors Wide Open of contact opnemen met Seine Braakman via 06-20539460.